fbpx

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 4μηνης διάρκειας στην ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το ΚΔΒΜ Easy Education

 

Ώρες επιμόρφωσης: 240

Περιγραφή προγράμματος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που φιλοδοξούν να σταδιοδρομήσουν σε τράπεζες και σε δημόσιους υπαλλήλους που ασχολούνται με τράπεζες στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι ένα σύστημα ιδιαίτερα περίπλοκο το οποίο είναι νευραλγικής σημασίας για τη δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας, ρυθμίζεται από ένα πλέγμα κανονισμών που στοχεύουν στην προστασία της εύθραυστης σταθερότητάς του και αλλάζει συνεχώς. Στην Ελλάδα, η δημοσιονομική και η επακόλουθη τραπεζική κρίση έφεραν ριζικές αλλαγές στη διάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, στο στρατηγικό προσανατολισμό των τραπεζών και στα χαρακτηριστικά του εργατικού δυναμικού.

Ο εργαζόμενος που σταδιοδρομεί στον τραπεζικό κλάδο πρέπει να έχει πολύ καλή γνώση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, της ελληνικής οικονομίας, του θεσμικού πλαισίου των ελληνικών τραπεζών και των καθημερινών ζητημάτων που προκύπτουν στη λειτουργία μιας τράπεζας. Το στέλεχος του τραπεζικού κλάδου πρέπει να γνωρίζει τη δομή και τη λειτουργία μιας τραπεζικής επιχείρησης, τα κυριότερα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, το σύγχρονο περιβάλλον της ηλεκτρονικής τραπεζικής, τις επιχειρήσεις χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech), τους περιορισμούς και της δυνατότητες του ρυθμιστικού πλαισίου των τραπεζών.

Κυρίως, ο εργαζόμενος στον τραπεζικό κλάδο πρέπει να μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά σε ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο να δρα ως μέλος ομάδας, συχνά υιοθετώντας το ρόλο του ηγέτη.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο/η επιμορφούμενος/η θα είναι σε θέση να:

  1. Γνωρίζει τις βασικές αρχές χρηματοοικονομικής διοίκησης
  2. Γνωρίζει τις κυριότερες υπηρεσίες που παρέχονται από τις τράπεζες.
  3. Να αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που αντιμετωπίζει μια τράπεζα.
  4. Να διεκπεραιώνει επιτυχώς καθήκοντα διοίκησης σε οργανισμούς και επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
  5. Αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις που εμφανίζονται στη σταδιοδρομία ενός τραπεζικού στελέχους.
  6. Να συνεργάζεται αποτελεσματικά με συναδέλφους σε τράπεζες.

Λέξεις-κλειδιά Προγράμματος: Τράπεζες, τραπεζική διοίκηση, χρηματοπιστωτικό σύστημα, νομισματική πολιτική.

 

Δηλώστε συμμετοχή κάνοντας κλικ εδώ.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επιμορφούμενο να αναπτύξει μια σφαιρική εικόνα για βασικά θέματα λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αντιμετώπισης τραπεζικών θεμάτων. Πέρα από κατάρτιση σε εργαζόμενους στον τραπεζικό κλάδο, το πρόγραμμα επιμόρφωσης αφορά προσφέρει ωφέλιμες γνώσεις σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων πολιτών. Οι πολίτες που συναναλλάσσονται με τράπεζες αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες μέσω της συγκεκριμένης επιμόρφωσης, θα μπορούν να προτείνουν εξατομικευμένες λύσεις στις τραπεζικές τους συναλλαγές αλλά και να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αλλά και μετασχηματίζεται το τραπεζικό σύστημα.

Ταυτόχρονα το σεμινάριο, όντας δημοσίου φορέα, αναγνωρίζεται και μοριοδοτείται  σύμφωνα με την εκάστοτε νομοθεσία και το περιεχόμενο προκηρύξεων.

 

 

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε δωρεάν ένα ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο, διάρκειας 100 ωρών, αξίας 175€, με τίτλο: «Οργάνωση & Σχεδιασμός διδασκαλίας σε ανήλικους και ενήλικους εκπαιδευομένους»

 

Πληροφορίες:

Τηλέφωνο (help desk 10:00πμ - 18:00μμ): 210 3003913 | Fax: 210 3005043

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Web site: www.diaviou-mathisi.gr

Διεύθυνση

Επικοινωνία Υποστήριξη Εκπαιδευομένων:
ΕΛΗΑΣ 1, EASY-EDUCATION 1ος Όροφος, Βέροια, Τ.Κ. 59100.

Τηλέφωνο:
210 3003913

Φαξ:
210 3005043

Email:
info@diaviou-mathisi.gr